Träna hemma. Köp multigym online

Träningsprogram multigym

Det går att utföra långt mycket mer i motionsväg där hemma än vad allmänheten verkar tro. Individen förknippar allt som oftast styrketräning med gymlokaler och har därför svårt att tänka sig ett träningspass i bostaden. Endast med hjälp av simpla redskap finns möjligheten att få ut ordentliga genomkörare och har man dessutom tillgång till avancerad utrustning blir träningen allt mångsidigare. Med lite fantasi går det ganska hastigt att skapa ett väl fungerande träningsprogram för hemmagym såsom multigym och till yttermera visso spara pengar på dyra gymmedlemskap. Nedan följer ett par effektiva överkroppsövningar. För att underlätta och förbättra ett träningsprogram för hemmagym, erfordras ett fåtal redskap som håller ett relativt lågt pris i butik. Exempel på dessa är hantlar, vikter, skivstånd och bänkpress.


Magen har åtskilliga träningsmöjligheter i ett träningsprogram för hemmagym och har ett antal slagkraftiga övningar för att få ut så mycket av musklerna som möjligt. Benlyft görs enklast liggandes på bänk, där benen landar utanför. Genom att lyfta benen så att kroppen hamnar i 90 graders vinkel, spänns magens raka muskler och förbränningen tar vid. När detta är klart är det dags att träna de sneda musklerna. Sneda crunches, eller sit-ups, går ut på att ligga på en plan yta (gärna på golvet) med knäna pekandes snett uppåt mot taket, samtidigt som fötterna inte nuddar marken. Utförandet sker då överkroppen dras mot knäna i en roterande rörelse åt den sida man avser träna.

De två avgörande musklerna på armarna är triceps och biceps, vilka båda mycket smidigt kan läggas in i ett simpelt träningsprogram för hemmagym. Börja med så kallade curls, som man bäst utför sittandes på en bänk. Använd en hantel och placera den tilltänkta armen mellan benen och luta dig framåt. Lyft sedan hanteln mot kroppen och repetera. Tricepspress genomförs också bäst på bänk eller stol. Greppa en hantel och för den bakom ryggen så att armbågen pekar uppåt. Pressa sedan upp hanteln så att armen blir rak och fortsätt tills mjölksyran blir okontrollerbar.

Multigym online billigt

Axlar och bröst ingår även i detta träningsprogram för multigym.  För att träna de förstnämnda rekommenderas axelpressen. Övningen utförs sittande med en hantel i vardera hand. Lyft armarna i en 90 graders vinkel, så att hantlarna är vilar i huvudhöjd. Pressa sedan uppåt och sträck ut armarna för att därefter återgå till förstaläget. När det är dags för bröstträningen föreslås den hederliga bänkpressen. Den går ut på att i liggande läge föra en skivstång rakt uppåt och sedermera låta vikten vila på bröstet. Om man inte har tillgång till någon skivstång, fungerar hantlar alldeles utmärkt och används i precis samma genomförande.

I en bostad eller på en arbetsplats där endast de mest primitiva träningsredskapen finns att tillgå, existerar även en möjlighet till att utföra ett ordentligt motionspass. Utrustning som till exempel vikter, hantlar, skivstång och bänkpress täcker en stor del av alla de olika övningarna som finns. Priset på dessa håller en relativt låg kostnad, vilket kan kompenseras med insparade pengar på gymmedlemskap. Med en gnutta kreativitet går det att skapa ett unikt träningsprogram för hemmagym såsom multigym, utan de allra dyraste redskapen och följer man övningarna till fullo blir resultatet minst lika bra.

Multigym på nätet
Vi rekommenderar
Om oss:

Via oss på Multigym.eu får du tips om prisvärda träningsprodukter för alla.

Vi är en oberoende hemsida som inte ägs av de webbutiker vars produkter vi rekommenderar. Vår förhoppning är att du ska finna det du söker efter.